Тереза Мей пред парламента: Изпитвам усещане за дежа вю

16:46, 19 окт 19 / Свят 25 1454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият британски премиер Тереза Мей заяви, че „изпитва усещане за дежа вю“, съобщава Ройтерс. Изказването й дойде на фона на извънредните дебати в британския парламент, по време на които Борис Джонсън призова депутатите да подкрепят сключената от него в последния момент сделка за Brexit.

Докато течеше речта на премиера в началото на пленарната сесия бдителни репортери забелязаха, че Мей си води подробни записки и пред нея е натрупана огромна купчина с листове.

В изказването си пред депутатите тя призова законодателите да подкрепят сделката обеща да се „разбунтува срещу всички, които не искат да гласуват в подкрепа на Brexit“, предаде БГНЕС.

Междувременно десетки хиляди хора се събраха в центъра на Лондон с искане за насрочването на нов референдум за Brexit. Демонстрантите развяваха европейския флаг и призоваваха за отмяна на развода с Брюксел.

Над 170 автобуса с хора от цяла Великобритания са пристигнали за митинга, съобщават британски медии. Събраха се, макар и малобройни, поддръжници на Брекзит на контрапротест, който се провежда при засилена полицейска охрана.

Протестиращите, мнозина от които със сини барети с жълти звезди, символизиращи знамето на ЕС, пристигнаха масово с метрото и автобусите на площада пред парламента.

На една от улиците група протестиращи с вързани на краката звънчета и с тояги изпълниха традиционен английски танц.

Маршът в подкрепа на ЕС беше организиран от кампанията „Глас на народа“, според която Великобритания трябва да организира референдум, на който хората да могат да кажат дали са доволни от условията по сделката за Brexit, договорени от премиера Джонсън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама