Камарата на общините подкрепи поправка, отлагаща Брекзит

17:20, 19 окт 19 / Свят 25 1927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След над 5-часови дебати на депутатите на извънредната сесия на Камарата на общините в британският парламент гласуване по сделката на премиера Борис Джонсън за Брезкит, която той договори с ЕС, няма да има и законодателите се разпуснаха, съобщава ВВС.

Депутатите от Камарата на общините одобриха поправката на Оливър Летуин, с която се отлага Брекзит. Предложението на депутата, което принуждава премиера Борис Джонсън да поиска отлагане на развода между Лондон и Брюксел беше подкрепено с 322 гласа за срещу 306 против.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че „възможността да се проведе значим вот по сделката за Брекзит е била пропиляна“. Той допълни, че не е „обезсърчен или обезверен“ от решението на депутатите да подкрепят поправката на Оливър Летуин, който предложи да се откаже одобрение на сделката за Брезкит от страна на Камарата на общините, докато депутатите не приемат съответното законодателство за прокарването й в долната камара.

Джонсън обаче беше категоричен, че няма да договаря ново отлагане на Брекзит с ЕС. Той заяви, че кабинетът му следващата седмица ще предложи ново законодателство, което е необходимо, за да може Великобритания да напусне ЕС на 31 октомври.

От своя страна лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин приветства резултата от вота и заяви, че премиерът „трябва да се подчини на закона“ и да поиска отлагане на Брекзит от ЕС. Той категорично подчерта, че хората трябва да имат последната дума за Брезкит.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама