Кристин Лагард разкритикува вредните "Туитър" навици на Тръмп

20:58, 19 окт 19 / Свят 25 2312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият директор на МВФ Кристин Лагард заяви, че търговската офанзива на американския президент Доналд Тръмп срещу Китай, може да намали глобалния икономически растеж, съобщава АФП. В предаването „60 минути“ по американската телевизия CBS тя разкритикува остро и „Туитър навиците“ на държавния глава на САЩ.

Лагард, която поема поста президент на Европейската централна банка на 1 ноември, призова световните лидери да се държат като „възрастни“ и да намерят решение на търговските конфликти с „рационални решения“.

След като „беше освободена от оковите“ на предишния си пост, където трябваше внимателно да подбира думите си, Лагард заяви, че „стабилността на пазарите не трябва да бъде обект на туит тук и туит там.“ „Това изисква мисъл, обмисляне тихо и премерено рационално решение“, заяви тя по отношение на навиците на Тръмп да се изказва необмислено в социалната мрежа.

Като директор на МВФ, където САЩ са най-големият донор, тя не можеше да си позволи подобен коментар. Тя коментира и изказването на Тръмп по отношение на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, който президентът нарече „глупак“. „За да може един управител на централна банка да си върши добре работата той трябва ада е независим“, категорична е Лагард.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама