На 3 януари назначават служебно правителство в Северна Македония

07:01, 21 окт 19 / Свят 25 1505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 3 януари 2020 г. в Северна Македония ще бъде назначено новото служебно правителство, чиято задача е да проведе планираните предсрочни парламентарни избори. Снощи на среща при президента Стево Пендаровски, ръководителите на най-големите политически партии в страната се договориха да бъдат проведени предсрочни избори на 12 април 2020 година, съобщи БГНЕС.

Предсрочните избори в Северна Македония ще са на 12 април догодина

Така от 3 януари страната ще има нов, служебен премиер от управляващата коалиция. Вече се спекулира с името на Оливър Спасовски, който, ако бъде предложен от коалицията между СДСМ и най-голямата албанска партия ДУИ като лидер на правителството да организира предсрочните избори.

Новият министър на вътрешните работи вероятно ще бъде назначен по предложение на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ след консултация с управляващата коалиция.

Освен това опозицията ще трябва да определи нов служебен министър на труда и социалната политика. В състава на това временно правителство ще бъдат включени и допълнителни заместник-министри на вътрешните работи и труда и социалната политика, предложени от управляващата коалиция.

Опозицията ще има допълнителни заместник-министри на финансите, земеделието и информационното общество. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама