10 вече са жертвите на безредиците в Чили

07:55, 21 окт 19 / Свят 25 1989 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десет души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили. Голяма част са загинали при пожари в търговски центрове, съобщиха местните власти.

В неделя се появиха съобщения, че супермаркет в чилийската столица Сантяго е бил подпален през нощта, при което са загинали четирима души. Общинските власти съобщиха, че супермаркетът е бил ограбен преди да бъде подпален.

„Пет тела са намерени в магазин за бельо“, каза кметът на Сантяго. По-рано гражданин на Перу е бил намерен мъртъв в друг изгорял супермаркет. Млад гражданин на Еквадор е починал в град Серина от огнестрелна рана, съобщи БГНЕС. 

 
Чили е обхванат от обществени вълнения от 6 октомври, когато властите увеличиха цените на билетите за метрото. Мирните демонстрации бързо прераснаха в жестоки сблъсъци с органите на реда и размирици. В петък насилието достигна пика си, след като протестиращите изгориха няколко метростанции, както и автобуси и офис сгради. Метрото в Сантяго беше затворено за уикенда, а нанесените му щети се оценяват на 200 милиона долара. В Сантяго беше обявен комендантски час.
 
 
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама