Фандъкова: Призовавам Мая Манолова да си изясни отношенията с Бойко Борисов

09:28, 21 окт 19 25 1901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Призовавам Мая Манолова да си изясни отношенията с Бойко Борисов", каза пред bTV Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София на ГЕРБ и СДС. Така тя отговори на обвинението на основния си опонент, че столицата се управлява не от кмета, а от таен кръг „Орлетата”.

„Не приемам да ми говори за задкулисие човек, който беше лицето по време на правителството „Орешарски” на задкулисието, и стоеше срещу гражданите, а сега се крие зад тях. От началото на кампанията слушам внушения без конкретика”, коментира Фандъкова.

Относно дълговете на „Топлофикация – София” кандидатът на ГЕРБ и СДС уточни, че писмата, които показва Манолова са регулярни писма от „Булгаргаз”. По думите ѝ дружеството от години рекетира „Топлофикация” като ѝ налага „рекетьорски” условия. Кандидатът за кметът уточни, че се работи по законови промени, които да дата възможност на топлофикационото дружество да работи с други доставчици на газ. Тя напомни, че преди години „Топлофикация – София” беше върната на Столичната община с дългове над 500 млн. лв.

На упрека за финансовите корекции за милиони Фандъкова отговори, че София е успала да привлече 4,5 млрд. лв. европейски средства за големите инвестиционни проекти на града. И уточни, че общината е спечелила дело срещу един от управляващите органи, които проверяват процедурите, и на общината ще бъдат върнати средства за наложени корекции.

Кметът на София опроверга твърдението на Мая Манолова, че в града има 1200 нейни предизборни билбордове: „Това е общият брой на билбордовете, моите са под 30 и е ясно откъде идва финансирането – от субсидиите на ГЕРБ и СДС. Г-жа Манолова в едно студио заяви, че няма билбордове, а се вижда, че има. Нека каже и кой плаща за тях”.

Фандъкова призна, че не може в момента да каже точно колко струва кампанията ѝ до момента, но обеща, че ще има даде отчет до стотинка. Напомни, че тази информация се подава и към Сметната палата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама