Уроците по етикет, които научихме от кралското семейство

21:00, 21 окт 19 / Любопитно 25 1800 Topnovini
1

Херцогинята на Съсекс, Меган Маркъл, е трябвало да научи много правила за поведение, които да спазва стриктно, за да я приемат добре в кралството. Обкръжението ни не е като това в кралския двор и не се очаква от нас да спазваме някакъв строг етикет, но част от уроците са толкова прости и хитри, че ни се иска да ги включим в ежедневието си.

Поздрав с целувка и ръкостискане. Херцогинята Кейт Мидълтън, вече добре владее маниерите на кралската фамилия. Тя следва местните обичаи и когато става дума за поздрав с приятели, тя ги целува по бузата (дясна буза до лява), а всички останали получават ръкостискане.

Когато погледите са вперени в нас, винаги е важно да излезем грациозно, дори и от автомобила. За да се получи добре, седнете възможно най-близо до вратата, след това поставете двете си ръце зад гърба си, докато се завъртате с глезени и колене, за да поставите краката си извън колата. Стъпването трябва да е директно отвън, без излишни движения, а изправянето трябва да е бързо и грациозно.

Когато носите рокля с дълбоко деколте и излизате от вратата, вземете пример от принцеса Даяна, тя покрива деколтето си, много елегантно с чантичката в ръка. Хитър начин да се предпазим от „лошите“ снимки на папараци и любопитните погледи.

След като излезе от колата, дамата винаги държи малката си чантичка с две ръце пред себе си. Никога няма да видите Кейт да си държи чантичката под мишницата или да я сложи на земята по време на вечеря. Вместо това тя ще я сложи на облегалката на стола.

Не обръщаме голямо внимание на позата, в която седим на стола. Но за кралското семейство, тя е изключително важна. Те са изправени с брадичка успоредна на пода, гърба е на разстояние от самата облегалка. Краката са позиционирани плътно един до друг, не кръстосани, нито един върху друг, те са един до друг с лек наклон настрани. Това е истинска стойка с финес!

Прочетете още за протоколните правила на държане тук!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.