Троянски кон на ДПС - кандидат за кметския стол в Ямбол

10:55, 21 окт 19 25 8133 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от основните кандидати за кмет на община Ямбол Валентин Ревански крие българо-мохамеданския си произход и родствените си връзки с ДПС. За това алармират граждани, които настояват за прозрачност и откритост по време на кметските избори, за да могат да направят информиран избор, а не да бъдат подвеждани от задкулисни схеми. По този начин партията на Ахмед Доган се опитва да влезе в местната власт през задния вход, овладявайки областен град, в който никога не е имала влияние. По тази схема ДПС действа и в общините Златоград и Неделино. За да постигне целта и заблуди хората, Валентин Ревански старателно укрива произхода си, както и източника на притежаваните от него милиони, съобщава faktor.bg.

Ревански е потомствен българо-мохамеданин. Всичките му близки и роднини по бащина линия са с турско-арабски имена като Емине, Съли, Рамадан, Сабрия, Анифе. Баща му Цветан Сълиев е със смесено име, вероятно останало от времето на „Възродителния процес".

Ямболският кандидат за кмет е първи братовчед с Радослав Ревански, кмет на община Белица и виден кадър на ДПС. Същият се ползва с личните протекции на Ахмед Доган.

Синът на Сокола, Демир Доган лично кумува на сватбата му миналата година.

Връзката с Ямбол лъсва още през 2013 г., когато едва 28-годишен, Радослав Ревански е спуснат от структурите на ДПС за водач на  депутатската листа в Ямбол. Привидно, нямащ нищо общо с града, тъй като е родом от родопското село Бабяк, Радослав очевидно е пратен да се пробва на терен при братовчеда Ревански. Родствените връзки между двамата са пикантна тема тогава в публичното пространство.

Валентин Ревански е един от известните бизнесмени в Ямбол и има репутация на влиятелен човек. Той е собственик на млекопреработвателно предприятие, хотелски комплекс и на част от местните медии, сред които Радио 999 и Диана Кабел, от където Ревански прокарва своето влияние за местния вот- схема, характерна за ДПС, с която се цели контрол над медиите и използването им като инструмент за натиск, манипулиране, репресия.

Влизането на Ревански в политиката не е случайно, а по-скоро планирано още преди няколко години. За прикритие се използват патриотични инициативи и ситуацията с бежанците. Без реално да съществува проблем с бежанците в Ямболска област, Валентин Ревански се свързва с протестите срещу изграждането на бежански център в с. Бояново и исканията за референдум в петте общини по бежанския въпрос, какъвто де факто не съществува, твърдят хората от района.

По този повод се организира митинг-концерт в Ямболската зала „Диана“. Телевизиите дават репортажи с „препълнената" зала /всъщност са не повече от 800 души/, показват развети трибагреници. Никой не обяснява кой плаща за това скъпо мероприятие – наем на зала, плакати, певци, озвучаване, транспорт. Според медиите такъв бляскав „старт" нито един местен референдум не е имал досега. Месеци наред темата се експлоатира, за да се поддържа общественото напрежение и да се популяризират организаторите, които днес са кандидати за кмет и общински съветници.

Има ли нещо общо ДПС с историята в Бояново, исканията за местни референдуми и последвалия щурм на Ревански към властта? Няма яснота по въпроса.

Но е ясно, че е вероятно прецедент за България - човек, свързан с ДПС, да използва патриотичните настроения на българите, за да постигне собствените си политически и икономически интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама