Убийството в Лисец - заради силна музика

13:00, 21 окт 19 25 3004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шеф на ловна дружина застреля съседа си заради забележка за силна музика. Инцидентът е от петъчната вечер и се разигра в село Лисец, област Ловеч. 59-годишният ловец Валентин Василев направил забележка на празнуваща фамилия заради силна музика. Посреща го мъж с нож, при което ловецът извадил пистолет и го прострелял смъртоносно. 

Мъж е убит при битов скандал, има задържан

„Доколкото разбрах Валентин е отишъл да им прави забележка. Убитият Георги е тръгнал с нож срещу него да го коли. Валентин е избягал. Взел пистолет, изстрелял предупредителен изстрел, но нападателят не се спрял и тогава го е прострелял”, коментира пред кметът на село Лисец Пламен Върбановски пред Нова телевизия. Той допълни, че пистолетът, с който е извършено убийството, е законно притежаван.

Кметът заяви, че убитият е лежал няколко пъти в затвора, а семейството му няма регистрация в селото. „Полицията ги прати да им направим адресна регистрация, но те нямат жилище. Предишната собственичка ги пуснала в къщата с цел да ѝ платят”, каза още Пламен Върбановски.

По думите му 59-годишният Валентин Василев се ползва с високо доверие от местните хора. Той е с висше образование и е много интелигентен, каза още кметът на Лисец.

В селото вече е тръгнала подписка в защита на човека, прострелял мъжа. Вече са се подписали около 300 души. Те искат да изселят ромската фамилия, членове на която са пуснали силната музика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама