Проверка в БНР заради източване на бюджета

13:50, 21 окт 19 25 3462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И след предсрочното освобождаване на генералния директор на БНР Светослав Костов въпросителните в националната медия не намаляват. При направена проверка от екипа на ТОПНОВИНИ бе установено, че непосредствено след фаталния петък 13-и през септември и спирането на сигнала на програма „Хоризонт“, ръководството на БНР е подписало анекс към договора си за доставка на ток за нуждите на централата в град София, с който цената е увеличена с цели 22%!

Допълнителното споразумение е от 16 септември т.г. към сключения вече от бившия генерален директор Александър Велев договор от 8.03.2018 г.

Новият временно изпълняващ длъжността генерален директор на радиото Антон Митов заяви пред медията ни, че преди малко е разбрал за съществуването на това споразумение. „Не ми харесва цялата тази работа. Не знам за какво става дума. Сега нищо не мога да ви кажа. Може би утре ще е удобно“, заяви той. „Аз съм за втори ден в радиото, даже нямам право на подпис още“, посочи Митов, като добави, че в утрешния ден ще има повече информация за случая.

Медията ни потърси и членовете на Управителния съвет на радиото:

Стефан Ташев коментира, че анексът е към договор, сключен преди това от бившия генерален директор Александър Велев. „Има писмено искане от фирмата заради повишение на цените на тока на борсата и за това се сключва анекс към този договор“, заяви той. Ташев коментира, че Управителният съвет не знае за този анекс, защото „не всичко минава през него. Управителният съвет се занимава с бюджет, правилници и т.н.“, добави той.

Димитър Димитров също потвърди информацията на своя колега, че Управителният съвет не е гласувал това ново споразумение. „Това е, което мога да видя като информация. Ще се извърши проверка и по-нататък ще излезем със становище,“ добави той. „Не съм запознат, това нещо не е вкарвано при нас. Ще се назначи проверка и ще се установи отговорността“, заяви той.

Робин Худ от БНР, да ама не

От своя страна Мария Маркова, която също е член на Управителния съвет, отговори, че знае за този променен договор, но уточни, че  може да провери за повече подробности. "Днес ще има съвет и оперативки“, посочи тя. По думите й споразумението е минало през Управителния съвет, защото всички договори се утвърждават от него. „В момента не съм подготвена, за да ви дам конкретика. Ние утвърждаваме доста документи“, поясни тя.

Екипът ни не успя да осъществи контакт с г-жа Галя Тренчева.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама