Григор Димитров: Трупам самочувствие с всеки следващ мач

11:08, 22 окт 19 / Спорт 25 2089 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров постигна победа номер 300 в своята кариера, надделявайки в два сета над босненеца Дамир Джумхур в първия кръг на турнира във Виена.

След успеха бившият номер 3 в света заяви, че е доволен от начина, по който е провел срещата, съобщи bTV.

"Мисля, че това бе един от онези мачове, в които трябваше да намеря начин да победя. Много силно исках да намеря необходимия ритъм. И все пак вярвам, че имаше някои неща, които можеше да направя по-добре. Прекрасно е, че отстраних Джумхур в последователни сетове. Това, от което съм най-доволен, е начинът, по който проведох целия двубой", каза Димитров.

Победа за Григор Димитров на старта във Виена

В сряда Гришо ще се изправи срещу третия поставен в схемата - Матео Беретини от Италия.

"Беретини играе добре. Конкретно в тази ситуация мога да кажа, че предстои страхотен двубой. Той натрупа добри мачове през годината и затова се чувства комфортно навсякъде. Много е уверен и съм сигурен, че ще опитва най-добрите си удари и ще иска да наложи собствения си стил на игра. Трупам самочувствие с всеки мач. Всяка среща е много важна", добави 27-годишният българин.

С класирането си за втория кръг във Виена Димитров си гарантира 45 точки за световната ранглиста, което ще му донесе и изкачване в нея, тъй като миналата година той отпадна от надпреварата още в първия кръг.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама