Джихадисти убиха шеф на иракската полиция

17:35, 22 окт 19 / Свят 25 2248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Висш иракски федерален полицейски служител беше убит при терористична атака в провинция Салах ад Дин, северно от Багдад, съобщи източник на службите за сигурност пред РИА Новости, цитиран от БНГЕС.

"Командирът на четвъртата бригада на федералната полиция бригаден генерал Али ал-Лями е убит, отразявайки нападението на терористичните банди на „Ислямска държава“ в района на Мутайбидж в провинция Салах ад-Дин", каза източникът.

Други подробности за инцидента не се дават.

Ердоган: Турция е в Сирия заради тези, за които нефтът е по-важен от кръвта

През септември иракските сили за сигурност извършиха антитерористична операция в района, като елиминираха 15 бойци и задържаха деветима. Тунелите и учебната база също бяха унищожени.

През декември 2017 г. иракското ръководство обяви пълното освобождаване от терористите на Ислямска държава след три години и половина война с терористична група, която завзе около една трета от територията на Ирак. Разпръснатите терористични групи продължават да правят опити за саботаж и нападения в освободените райони на страната. Иракските служители по сигурността казват, че повечето действия на джихадистите се провалят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама