Пуснаха от ареста жената, която изостави бебе в Петрич

19:12, 22 окт 19 25 2258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пуснаха от ареста жената, която изостави бебе в Петрич. Анна Азова вече си е вкъщи, а пред разследващите е признала, че е майка на детето и че го е изоставила от притеснение. Бащата на Анна Азова, Харизан обясни, че не е знаел, че дъщеря му е бременна. От медиите научил, че тя е родила и е изоставила бебето си.

Арестуваха майката на изоставеното бебе в Петрич

„Научихме, че дъщеря ми е била родила и го е оставила в болницата. Това е. Ако бяхме разбрали нещо, никога нямаше да си оставим детето да иде в болница, или да го оставим някъде”, каза Харизан Азов. „Казва, че е сгрешила. Не смеех да се обадя. Било я страх - от какво я е страх не знам и аз. Тя е омърлушена, няма желание за нищо в момента. Още не мога да го осъзная това нещо. Как е станало, как, защо е станало? Как може аз да се моля, да имам деца, внучета да имаме и да го оставим там?”, коментира още той.

Търсят приемно семейство за изоставеното бебе в Петрич

Харизан Азов добави, че той и семейството му ще направят всичко възможно да върнат у дома изоставеното бебе. „Ако успеем, ще си го вземем. Ако трябва и с адвокат и с всичко. Ще го вземем, ако ни го дадат, ако не сме изпуснали тази възможност. Бяхме при социалните. Те казаха, че има възможност”, каза Азов.

„Задължително ще работим в посока на това, какво е довело до момента, в който бебенцето е било изоставено. Задължително ще се проучи техният родителски капацитет, възможностите, които те имат и дали биха представлявали някакъв риск”, заяви Елеонора Сливкова, директор на Агенция „Социално подпомагане”.

Засега не е ясно кой е бащата на бебето. От Районната прокуратурата в Петрич заявиха, че по делото продължават процесуално-следствените действия, а срещу Анна Азова на този етап, няма повдигнато обвинение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама