Facebook дава 1 млрд. долара за жилища за бедни

07:49, 23 окт 19 / Свят 25 2112 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един милиард долара за достъпни жилища ще отделят от Facebook през следващото десетилетие. Евтините домове ще бъдат построени в щата Калифорния, съобщават от компанията, предаде БГНЕС.

Водещата социална мрежа си партнира с губернатора на щата и други известни филантропи по проектите, чиято цел е да бъдат построени до 20 000 нови жилища за учители, медицински сестри и други работници, обяснява главният финансов директор на Facebook Дейвид Уенер.

Достъпът до евтини жилища за всички семейства е от ключово значение за справяне с икономическото неравенство и възстановяване на социалната мобилност в Калифорния и извън нея”, се казва в изявление на компанията.

Facebook започна тестове за скриване на харесванията под публикации

Правителството не може да реши самостоятелно проблема с достъпността на жилищата. Имаме нужда от други хора, които да се присъединят към Facebook. Напредъкът изисква партньорство с частния сектор и филантропията за промяна на статуквото и справяне с кризата на разходите, пред която е изправена нашата държава”, посочват от компанията. В Сан Франциско четиричленно семейство с доход на домакинство от 100 000 долара годишно се счита за бедно, според Уенер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама