Политолог: Реалните опоненти за София са Фандъкова и Бонев, останалите са парашутисти

08:49, 23 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 2308 Topnovini
снимка: БГНЕС

Дебатът за София беше смислен между Йорданка Фандъкова и Борис Бонев – те са реалните опоненти. Останалите трима кандидати са се сетили за общината и за проблемите й през последните месеци, когато са решили да участват в кампанията. Те са парашутисти в тази битка. Така политологът Стойчо Стойчев коментира дебата, който се проведе вчера между петимата кандидат-кметове на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов, Борис Бонев и Ангел Джамбазки, съобщи bTV.

Фандъкова: София не се нуждае от хаос и експерименти, а от стабилност и развитие

Политологът Татяна Буруджиева се съгласи, че дебатът по детайлите е бил между Фандъкова и Бонев, но по думите й това е политическа битка, а не битка между експерти. „Ние не си избираме експерт. И Йорданка Фандъкова, и Бойко Борисов, и Стефан Софиянски не бяха експерти в работата на общината”, допълни тя. Според нея Йорданка Фандъкова се е подготвила добре за дебата, защото е знаела, че ще бъде атакувана именно по детайлите.

Манолова: Гласувайте за промяната, за да не гледате бетон и да не дишате мръсен въздух

„Тя не допусна да бъде изведена на ниво политическа битка - там, където вече щеше да изпъкне друг, а именно Мая Манолова. Стратегията на Йорданка Фандъкова беше максимално потъване на Манолова в рамките на този общ дебата. Манолова, от друга страна, се опита да влезе в детайлите и да се включи в дебата между Бонев и Фандъкова, но тя остана водеща в политическа битка срещу опонент, който го нямаше на това място”, коментира Буруджиева. Според нея по време на дебата не е имало очертан лидер.

Борис Бонев: Време е младите, независими и активни хора да поемем нещата в свои ръце

Стойчо Стойчев смята, че една от линиите на конфронтация по време на дебата беше между всички опоненти и Йорданка Фандъкова. „Действащият кмет винаги е подложен на най-много критики, тъй като човек има за какво да се хване. От друга страна, действащият кмет има предимството в това, че познава в детайли работата на общината и може да говори много по-фокусирано и да изглежда много по-професионален на фона на останалите”, коментира Стойчев. Той призна, че е очаквал Мая Манолова да бъде много по-нападателна и да има повече атаки от нейна страна. "Не го видяхме, което е парадоксално, защото всички обясняват колко изморена е Йорданка Фандъкова. В този дебат обаче видях, че изморената е Мая Манолова”, заяви политологът.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!