Трима с обвинения след мача България-Англия

10:04, 23 окт 19 25 1899 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не приемем определението, че България е расистка държава. Не отричам, че има проблеми с футболното хулиганство и поведението на зрителите на стадиона. Ние инициирахме промени в закона. Това каза вътрешниет министър Младен Маринов в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Биха дузпата на Боби Михайлов

След мача с Англия са установени 27 души, като 3 от тях са подведени под наказателна отговорност за хулиганство, на останалите са съставени преписки със забрана за посещаване на спортни мероприятия за година и повече.

Оставиха в ареста единствения обвинен в ху​лиганство след мача с Англия

Маринов обясни, че от МВР искат на стадиона да влизат лица със самоличност и да се знае кой е закупил всеки билет.

Заради България FIFA 20 пуска безплатни екипи срещу расизма

Според вътрешния министър хората не трябва да разчитат само на МВР в такива ситуации. „Не искам да се разбира, че само МВР е отговорно за това. МВР дори не е задължено да участва в охраната на всеки футболен мач, в Англия е така. Съгласно закона, футболните фенове на „Левски” имат регистрирана охранителна фирма, която също трябва да върши работа. Ако вървим в посока до всеки да има полицаи и да има контрол, няма да постигнем нищо. Трябва да се приемат промени в закона. Когато поставихме въпроса за влизане срещу лична карта, ни обвиниха, че превишаваме правата си", завърши вътрешният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама