Националите по крикет с историческа победа

13:47, 23 окт 19 / Спорт 25 1526 Topnovini
1
Националният ни мъжки отбор по крикет Т 20 спечели международен турнир в Гърция за национални отбори. Т20 е вариант на крикет, който е включен в програмата на Олимпийските игри през 2028 година и това прави интригата за квалификациите още по-голяма, съобщиха от Българската федерация по крикет.
 

В първия си мач България победи Сърбия с превъзходна игра на капитана Пракаш Мишра. За 20 овъра сърбите успяха да постигнат 156 ръна/точки/. Във втория ининг нашия отбор започна много мобилизирано и успя да спечели срещата в 18 овър със 161 ръна.

 
Нашите национали загубиха втората среща от Гърция, като първият ининг беше завършен с едва 94 отбелязани ръна. Домакините, чийто отбор е съставен основно от чужденци, се възползваха от това и спечелиха мача и съответно първото място в групата. 
 
България и Гърция се срещнаха и на финала, тъй като по регламент за него се класират първите два отбора в групата на Т20I. Гръцкият отбор спечели жребия и избра да играе филдинг първи в тази среща. Нашият отбор беше променил тактиката, както за батиране, така и за филдинга. За 20 овъра българските национали отбелязаха 135 ръна. При смяната на ининга Гърция успя да реализира само  117 ръна  и България спечели мача. 
 
В срещата за купата на  HPL (Гръцката премиерна лига) нашите национали загубиха от ForgeAthens., а след това победиха КК Пакистан-Корфу, съставен от чужденци, живеещи постоянно в Гърция. Така България спечели третото място в крайното класиране на HPL по Т 20 и се изкачи с няколко позиции в Световния ранкинг по Т20.
 
„Наистина постигнахме голям успех. За първи път националите ни спечелиха турнир от такъв ранг и това ме кара да бъда много горд и щастлив от първото място. Нашият тим е един от най-младите в Европа и за разлика от другите страни е съставен почти изцяло от български състезатели. Смело вървим по начертаната програма за развитие по пътя към Олимпиадата през 2028 година”, съобщиха от Българската федерация по крикет.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани