23-ма са задържаните до момента за футболно хулиганство

13:19, 23 окт 19 / Общество 25 1169 Topnovini
1

Продължават полицейските действия за установяване и вземане на отношение спрямо всички, демонстрирали непристойно поведение по време на футболни срещи в София. До момента са установени 27 души с подобни прояви, съобщиха от МВР. 

Вчера са задържани шестима, а в днешния ден – още двама. Те са се държали непристойно по време на футболна среща, проведена в края на месец септември между професионалните футболни клубове на „Славия“ и „Левски“.

Седем са вече задържаните заради скандала на мача България-Англия

Общият брой на задържаните към момента става 23-ма души. Очаква се и други четирима да се явят в полицията. Спрямо 12 от тях са наложени глоби в размер на 1000 лева и 2 години забрана за посещение на спортни мероприятия. На 4-ма са наложени забрани за посещение за срок от 2 години и по 60 часа общественополезен труд, а 1 е с наложена глоба от 1000 лева и 1 година забрана за посещение на спортни събития. Друг задържан е предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Срещу трима от задържаните са образувани досъдебни производства.

Трима с обвинения след мача България-Англия

Полицията припомня, че няма да толерира подобно поведение и спрямо нарушителите ще бъде прилагана цялата строгост на закона.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани