Младен Маринов: МВР няма официална информация за камиона с телата в Есекс

15:01, 23 окт 19 25 3345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР няма официална информация за камиона във Великобритания, в който са намерени тела и за който се твърди, че е пристигнал от България.

"Официална информация по линия на Министерството на вътрешните работи или други канали не е постъпвала до момента”, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде БГНЕС.

Намериха тела на 39 души в камион в Есекс 

''Проведох разговор с полицейския представител във Великобритания. Информацията, която има е от публикации в местни медии на този етап. Очакваме оттам подробна информация по отношение на камиона, неговото движение, дали е с български табели, дали е с българска регистрация, откъде идва. Към момента такава официална информация нямаме, когато я получим ще бъдете уведомени'', добави Маринов.

Камион с 39 тела беше открит в индустриална зона в Есекс, Източна Англия. Арестуван е шофьорът на камиона - 25-годишен мъж от Северна Ирландия. Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая с намерените мъртви в камион 39 души в графство Есекс, съобщиха от МВнР. 

Към момента още не може да бъде потвърдено дали намереният камион е с българска регистрация. Жертвите се идентифицират, разследването продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама