България и Северна Македония с общи усилия срещу корупцията

16:30, 23 окт 19 / Политика 25 2469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на вътрешните работи на Младен Маринов сподели, че ефектът от този проект ще проличи тогава, когато на телефонната линия започнат да се получават повече сигнали от граждани.

''Амбицията ни е да надградим така контрола и комуникацията, че да постигнем по-голямо доверие между гражданите и полицията'', заяви българският вътрешен министър и подчерта, че получаваните сигнали биват отработвани веднага, в резултат на което вече има много случаи на разкрити и предотвратени корупционни практики.

''Макар от една страна това е в ущърб на имиджа на министерството, от друга показва, че се борим успешно с вътрешния проблем'', отбеляза Маринов.

Колегата му от Северна Македония Оливер Спасовски изрази задоволство, че двете вътрешни ведомства заедно работят по проекта с много силното мото ''Остани чист, кажи НЕ на корупцията''. Той акцентира върху ключовото значение на формирането на обществена отговорност, в която всички ние да не позволяваме съществуването на корупционни схеми и гражданите да припознаят институциите като свои партньори.

Двамата вътрешни министри лично участваха в днешната кампания, която се проведе на ГКПП ''Станке Лисичково'', като израз на ангажираност към проблема и отговорността за създаване на среда на нетърпимост към корупционни прояви. Събитието е и израз на доброто сътрудничество в областта на вътрешните работи между Република България и Република Северна Македония.

На него присъстваха също началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, старши комисар Дойчин Дойчинов - директор на ОДМВР – Благоевград,  комисар Васил Митов - началник на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил, и старши комисар Румен Ганев - директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

Проектът „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“ се реализира по инициатива на българското МВР в партньорство между Република България, Република Северна Македония, Република Гърция, Република Сърбия и Република Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама