Борисов: След изборите предстоят промени в ГЕРБ

18:11, 23 окт 19 25 4274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстоят още промени в ГЕРБ. Ще има още много обновления- навсякъде, където има нужда. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод предстоящите избори в предаването „Лице в лице“ по bTV. „След изборите ще доизчистим партията. Действително тежки поражения й се нанесоха“, обяви той.

„На много места кметовете ни са по втори, трети, четвърти мандат. Нормално е някъде да са омръзнали. Някъде така се бяха капсулирали, че нанесоха тежки поражения на партията“, посочи Борисов. По думите му там, където е направил промени резултатите на тези избори може да не са добри, но ще бъдат за партията в бъдеще.

„Когато един е бил три пъти кмет и се е самозабравил, и сложиш друг, е нормално през тези 12 години администрацията и хората да си ги е подредил, както му харесва. Това сега започва да работи срещу ГЕРБ“, обясни Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че и за момент не се е съмнявал, че  Йорданка Фандъкова ще бъде следващият кмет на София. „Не съм имал съмнения, защото тя се справя много добре. Трябва да си много черноглед, за да не видиш колко по- хубава стана“, изтъкна той.

Фандъкова: София не се нуждае от хаос и експерименти, а от стабилност и развитие

„Този път експериментирах друго. Оставих Изпълнителната комисия и кандидатите за кметове абсолютно самостоятелно да си направят щабовете, листите и кампанията. Сами да се усетят, да нямат никаква сянка, никой да не им стои над главата. Сами да си се преборят. Като им казах- това е като в една фирма, първо човек работи за фирмата, после фирмата работи за него. Много години помагах на партията, сега тя сама трябва да може да се справя“, коментира Бойко Борисов.

Той отрече да е имало организационен проблем в ГЕРБ след напускането на Цветан Цветанов. „В началото се усети липсата, защото всичко беше конструирано по такъв начин. Благодаря на всички колеги от Изпълнителната комисия. Разделих им всеки от тях да отговаря за няколко области. Непрекъснато ги обикалят. Ежедневните проблеми ги свеждат до тях“, обясни Борисов и допълни, че от бутафорна структура, Изпълнителната комисия вече действа реално.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама