Реновираха клиниката по изгаряне на „Пирогов”

13:32, 24 окт 19 25 2098 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Откриха официално изцяло реновирания Специализиран комплекс по изгаряне и пластична хирургия към "Пирогов".

„Тази сграда, в която се намираме в момента, е построена преди 43 години. Оттогава досега не са инвестирани средства за възстановяване и реконструкция, а тази клиника е стратегически обект за националната сигурност. Затова миналата година Министерският съвет предостави на „Пирогов“ ресурс от близо 4.4 млн. лв. за закупуване на медицинска апаратура и оборудване за клиниката“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на откриването на изцяло обновения Комплекс по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, който е единствения по рода си в България.

Освен отпуснатите от правителството средства за апаратура и оборудване, по програма „Джесика“ са предоставени близо 6 млн. лв. за строително-ремонтни дейности. Комплексът по изгаряния и пластична хирургия вече е оборудван с най-съвременната апаратура и техника. Въведени са мерки за енергийна ефективност, изградени са пожароизвестителна система, система за контрол на достъп, повиквателна сестринска система и др. Ремонтирани и преоборудвани са и четири операционни зали и 10 реанимационни бокса.

„Новоизграденият комплекс ще доведе до повишаване качеството на лечение на българските граждани и до по-добри условия на труд. Условията на работа, които структурата вече предлага, със сигурност ще имат положителен ефект и върху мотивацията на медицинските екипи. Всичко това ми дава увереност, че клиниката ще се справи успешно и в най-тежките ситуации“, допълни още Ананиев.

Предстои ремонт и на спешното отделение в болницата, стана ясно от думите на здравния министър.

На журналистически въпрос относно преместването на метадоновата програма Кирил Ананиев заяви, че това, което е обещал - до края на годината метадоновата програма да бъде преместена от двора  на Окръжна болница - ще бъде изпълнено. "Правителството ще гласува 4 млн. лв., с които ще подготвим сграда, която ще отговаря на всички изисквания и ще бъде специално пригодена за метадоновата програма", посочи още министър Ананиев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама