Евакуират над 40 000 души в Калифорния заради горски пожари

07:30, 25 окт 19 / Свят 25 2354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американските власти наредиха евакуация на 40 000 души, след като разпалвани от вятъра горски пожари приближиха околностите на Лос Анджелис. Не се съобщава за пострадали хора, предава БТА.

Властите са прекъснали движението по междущатска магистрала 5, която свързва Лос Анджелис със северните райони.

Междувременно енергийна компания съобщи, че нейна предавателна кула е паднала в близост до пожара в окръг Сонома, Северна Калифорния. От компанията посочиха, че е рано да се каже дали това е предизвикало горския пожар в района. "Пасифик газ енд илектрик" и още две компании спряха с превантивна цел електроподаването на хиляди абонати, но предавателните линии не са прекъснати.

Снощи Министерството на външните работи на България съобщи, че няма официални данни за пострадали български граждани при пожара в окръг Сонома, Северна Калифорния. Министерството призова българските граждани, които живеят в района на пожара, да изпълняват указанията на местните власти за задължителна и препоръчителна евакуация.

При горските пожари в Калифорния през ноември 2018 г. беше установено, че бедствието е предизвикано от неизправност по линията на Пасифик газ енд илектрик в района на град Пулга. Компанията се съгласи да плати глоба от един милиард долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама