Учителка шамароса третокласник във варненско училище

10:29, 25 окт 19 25 3224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден случай на агресия в училище. В социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как възпитателка от варненското училище СУ „Неофит Бозвели” се държи грубо с третокласник. Според родителите това не е единичен случай и настояват за спешни мерки.

„В началото на месеца, на 3-ти получих видеоклипа от група във Facebook, в която си споделяме задълженията, класната пише какви домашни работи имат децата. Преглеждайки клипа видях, че това, което е в него е с участието на моето дете. Госпожата му крещи, удря го и му казва да отива и да си лекува нервите, ако не се чувства добре”, каза пред Нова телевизия Иван Чаталски – баща на дете, което участва в клипа.

„Когато се прибрах, го попитах какво се е случило днес и той каза, че госпожата го е ошамарила. Впоследствие ми каза и че това не е първия път, в който се случва”, каза още той.

Директорът на училището Даниела Игнатова знае за случая и е направила проверка. „Г-н Чаталски ме уведоми за случая още на другия ден. Показа ми клипа. След това аз предприех съответните действия и извърших проверка. Междувременно родителите не са сигнализирали мен официално. Сигнализирали са официално Регионално управление по образованието. Оттам също направиха проверка”, коментира тя.

„Разговарях с въпросната госпожа. Тя каза, че е била афектирана, защото ситуацията е била такава. Втора година е учител в училището, има 32 години стаж, като 22 години е била в друго училище”, каза още тя.

Припомняме, че преди 2 седмици пореден инцидент с учител и ученик разбуни духовете в софийското село Яна. Дете беше прието в „Пирогов” след спречкване с учител в час по история. След спора за дисциплина в час учителят удря ученика с чин, вследствие на което детето получава нараняване на ребрата.

Красимир Вълчев за ударената ученичка: Това е проява за дисциплинарно уволнение

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама