След трагедията в Есекс: Пекин призова за активизиране на обмена на информация

12:00, 25 окт 19 / Свят 25 1760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След разразилата се трагедия в британската провинция Есекс, при която бяха открити телата на 39 китайци в хладилен камион, властите в Пекин призоваха за активизиране на международното сътрудничество в областта на обмена на информация и разузнавателни данни, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Издирват организирани престъпни групи по случая с "камиона на ужасите"

От Министерството на външните работи на Китай заявиха, че придават голямо значение на възникналата ситуация и са в постоянен контакт с британската полиция, която се опитва да установи самоличността на загиналите.

„Надяваме се Великобритания да установи колкото е възможно по-скоро самоличността на загиналите, да разкрие истината и да накаже виновните за трагедията”, заяви говорителят на Външно министерство.

Полицията в Обединеното кралство все още води разследване и не може да потвърди дали загиналите са граждани на Китай. Според дипломата, независимо от това, откъде са жертвите, става въпрос за трагедия, която е привлякла вниманието на международната общественост към проблема с нелегалната миграция.

Жертвите бяха намерени в ранните часове в сряда в индустриалната зона „Уотърглед“. Шофьорът Мо Робинсън от Портдаун, Северна Ирландия, беше задържан по подозрение в убийство. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама