Фенклубът на „Левски“: Не сме расисти

15:45, 25 окт 19 / Спорт 25 1364 Topnovini
1

Националният клуб на привържениците на „Левски“ организира пресконференция, на която представи своята гледна точка за расисткия скандал на мача България – Англия и изобщо цялостното си виждане за проблема с футболното хулиганство, съобщи БНР.

 “В дните след мача истерията беше много голяма и на малко по-битово ниво се отразяваха нещата. Проблемът с футболното хулиганство не може да бъде решен едностранчиво и с репресивен подход”, заяви Степан Хиндлиян - председател на НКП. Той обясни, че фенклуба е изпратил на ПФК „Левски“ предложения за постигане на договорености, на които очаква отговор от ръководството.

Задържани са още петима за хулиганство по време на срещата България-Англия

В Левски не сме расисти. На база нашия опит смеем да твърдим, че можем да се справим с футболното хулиганство”, разясни Хиндлиян.

Във връзка с мача с Англия той посочи, че подвиквания и жестове е имало от всички части на стадиона. „Факт е, че фокусът на вниманието бе срещу момчетата, защото те бяха като група и излязоха като група. Имаше подвиквания от всички сектори, включително и от чичковци, чоплещи семки в сектор “А”, които не са толкова толерантни. Не може да се вменява изцяло отговорност на фенклубовете, защото има дълбоки причини за това, което се случва”, посочи Хиндлиян.

Борислав Михайлов: Оставката ми е факт и не подлежи на гласуване от Изпълкома

Той уточни, че немалка част от привържениците не знаят какво е забранено и какво - не. „Част от инцидентите се случват с момчета, които идват само за големи европейски мачове и те вадят стари знамена. Трябва да се работи с тях. Те не знаят кои са забранените символи”, обясни Хиндлиян.

Според него законът за футболното хулиганство не е добър и е едностранчив. “Той е така направен, че практически дава възможност на полицейския орган да си избере кой иска да накаже под някаква форма”, коментира Хиндлиян. “Създава се впечатление, че ние сме една изключително мощна организация, едва ли не държава в държавата, което е смехотворно.”, добави той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 122 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.