23-годишен българин, посланик на ООН, избира да се върне в България

11:20, 26 окт 19 / Общество 25 1529 Шрифт:
Topnovini

23-годишният Минко Даскалов е завършил висшето си образование по електроника във Великобритания. Работил е за огромна и много престижна автомобилна компания. Посланик е на ООН на добра воля, но е избрал да се завърне в България. 

Защо е решил на кандидатства за младежки делегат и откъде тръгва пътят му дотук:

''Пътят ми тръгна от университет в Глазгоу, където учех електроника, 5 години магистър и имах стажове през годините на различни места. Направих програма за завършили 2 години в ''Ролс-Ройс''. Миналата година около Великден се върнах да живея обратно в България'', казва Минко пред БНТ.

''Мислех го доста, в Англия беше хубаво, но реших, че в България има добри възможности и мога да се установя там'', допълва той.

В момента Минко е на мениджърска позиция в белгийска компания:

''Социалният кръг, семейството ми е наблизо, природата, храната - няма сравнение в този аспект. Финансово съм добре задоволен.''

В Англия на първо място са редът и дисциплината, а един от най-положителните фактори в неговата специалност е, че имаш възможността да работиш с най-новата и модерна техника.

За ООН той казва, че се е свързал с организацията в България, която ръководи младежката програма за ООН и нейния официален партньор и спонсор Министерството на външните ни работи, които поемат разходите.

Избран е след сериозно препитване по документи, след това от жури с представители на НПО, министерства и партньори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама

Реклама

Анкета

Ще заработи ли новият парламент?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 99 гласа

Реклама