23-годишен българин, посланик на ООН, избира да се върне в България

11:20, 26 окт 19 25 2086 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

23-годишният Минко Даскалов е завършил висшето си образование по електроника във Великобритания. Работил е за огромна и много престижна автомобилна компания. Посланик е на ООН на добра воля, но е избрал да се завърне в България. 

Защо е решил на кандидатства за младежки делегат и откъде тръгва пътят му дотук:

''Пътят ми тръгна от университет в Глазгоу, където учех електроника, 5 години магистър и имах стажове през годините на различни места. Направих програма за завършили 2 години в ''Ролс-Ройс''. Миналата година около Великден се върнах да живея обратно в България'', казва Минко пред БНТ.

''Мислех го доста, в Англия беше хубаво, но реших, че в България има добри възможности и мога да се установя там'', допълва той.

В момента Минко е на мениджърска позиция в белгийска компания:

''Социалният кръг, семейството ми е наблизо, природата, храната - няма сравнение в този аспект. Финансово съм добре задоволен.''

В Англия на първо място са редът и дисциплината, а един от най-положителните фактори в неговата специалност е, че имаш възможността да работиш с най-новата и модерна техника.

За ООН той казва, че се е свързал с организацията в България, която ръководи младежката програма за ООН и нейния официален партньор и спонсор Министерството на външните ни работи, които поемат разходите.

Избран е след сериозно препитване по документи, след това от жури с представители на НПО, министерства и партньори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама