Задържаха пети заподозрян за смъртта на 39-те мигранти в Есекс

19:30, 26 окт 19 / Свят 25 1887 Topnovini
1

Пети арест беше извършен във връзка със смъртта на 39-те миганти, намерени в хладилния контейнер на камион в английското графство Есекс.

Появи се също информация, че контейнерът от злополучния инцидент е бил само част от конвой от три камиона, съобщава БНР. 

Полицията във Великобритания призова медиите да спрат със спекулациите с камиона

Мъж на около 25 години е бил арестуван на пристанището на ирландската столица Дъблин. Ирландската полиция събощи, че е арестувала мъжа, който е от Северан Ирланидя, по искане на британската полиция, разследваща инцидента в Есекс.

Преди това британската полиция арестува общо четирима души, включително шофьора на камиона, 25-годишния северноирландец Мо Робинсън.

Великобритания задържа четвърти заподозрян за гибелта на 39-а мигранти

Междувременно роднини на предполагаемите жертви съобщиха за Скай нюз, че повече от 100 мигранти са били прехвърлени в Обединеното кралство с три товарни камиона. За два от тях се предполага, че са завършили техните курсове, докато третият с 39-те жертви, е бил забавен на неизвестно място.

Трасетата на другите два камиона не са известни. Няма обаче независимо потвърждение на всичката тази информация, която идва от Виетнам от католически свещеник, запознат с организираното прехърляне на виетнамците на Острова.

Полицията все още не бърза да спекулира за националността на жертвите, но се срещна с посланика на Виетнам в страната и призова виетнамската общност да помогне за идентифицирането им.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани