Изземват всички бюлетини с преференции в Плевен

10:55, 27 окт 19 25 2180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен разпореди да се изземат от всичките 168 секционни избирателни комисии на територията на Общината изборни книжа, на които се отразяват при броенето преференциите. Причината е техническа грешка при отпечатването и разменени номера на листите на две местни коалиции.

Изборният ден протича нормално, отворени са всички секции в община Плевен, 10 са кандидатите за кмет, съобщи БНР. Една от местните коалиции подаде жалба в ОИК за сгрешен номер на бланка, чернова за отразяване на резултатите от преброяване на преференциите. Този документ се попълва след края на изборния ден от членовете на секционни избирателни комисии.

"Техническа грешка, просто при изработването ѝ. Вече сме гласували в избирателна комисия решение по нея, което си е преведено в действие. Сгрешените бланки на чернови за отчитане на преференции в момента се подменят от представители на ОИК и общинска администрация. Такава подмяна ще бъде осъществена на цялата територия на общината на тези две сгрешени бланки. Очакванията ни са до обяд или в ранния следобед използването на тези чернови на бланки ще бъде след 20 часа", заяви Ярослав Димитров, председател на ОИК.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама