Предотвратиха масово убийство в руски колеж

14:56, 27 окт 19 / Свят 25 1801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на Федералната служба за сигурност на Русия задържаха 18-годишен студент от аграрния колеж в Подмосковието, който, по предварителна информация, е подготвял масово убийство в учебното заведение, пише Лента.ру, цитирана от DarikNews.bg.

По данни на разследващите, задържаният е планирал на 29-ти октомври да отиде с пистолет в колежа и да извърши масов разстрел. За осъществяване на престъплението студентът се е подготвял цяла година. Като пример за подражание е избрал „керченския стрелец” Владислав Росляков.

Приятел на арестувания споделил, че студентът е бил обект на насилие в общежитието и няколко пъти е бил пребиван.

Борис Б. не смятал да убива всички подред, а само предварително набелязани хора – 8 души, които са го тормозили и биели.

Един от преподавателите забелязал странни прояви в поведението на студента и докладвал на директора, но срещу Борис не били предприети никакви мерки.

Известно е, че студенти в колежа няколко пъти са молили Борис да бъде изключен, тъй като по време на лекции той гледал видеозаписи със звук на наказания, извършвани от бойци на Ислямска държава. Заради засиления си интерес към Ислямска държава Борис получил прякора „терориста”. Той често разказвал, че един ден ще „организира клане” по време на занятия.

При обиска органите на реда са открили пистолет „Макаров”, оръжия за самоотбрана и взривно вещество. Младежът е арестуван за 2 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама