Георг Спартански в Плевен на балотаж, победа за повечето досегашни кметове на общини

12:40, 28 окт 19 25 2501 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Досегашният кмет на Плевен Георг Спартански, издигнат от Инициативен комитет Община Плевен, отива на балотаж. Спартански получи само 36.90% от гласовете. На балотажа той ще мери сили с Мирослав Петров от ГЕРБ, който на първи тур получава за момента 30.29%.

Балотаж ще има и в Долни Дъбник. Там сили ще мерят БСП и местната коалиция БЗНС (ПП “Никола Петков“ И ПП “БЗНС“) в лицето на Зорница Йоткова и Иван Ветов.

Балотаж ще се поведе и в Община Левски. Досегашният кмет Любка Александрова от БСП получава на първи тур 43.37%, а Здравко Дафинов от местна коалиция СДС (ВМРО-БНД, ДБГ, БЗНС) е с 29.10%.

Никопол също ще гласува на втори тур. Там ще се състезават ГЕРБ в местна коалиция и БСП. Ивелин Савов от БСП получи 31.47% от гласовете, а досегашният кмет Валерий Желязков от местна коалиция ГЕРБ (ВМРО-БНД) - 29.81.

Балотаж ще има и в Червен бряг. Там кандидатите на ГЕРБ и на местна коалиция ДБГ буквално ще се борят за всеки глас. На първи тур Цветан Димитров от ГЕРБ получи 25.85%, а досегашният кмет Данаил Вълов от ДБГ - 25.43%.

При 100% обработени протоколи от ОИК кметове избраха общините Долна Митрополия, Белене, Гулянци, Искър, Кнежа и Пордим.

В Долна Митрополия досегашният кмет Поля Цоновска от от местната коалиция ГЕРБ (БЗНС, ВМРО-БНД, СДС) печели изборите с 62.40% от гласовете. Светла Телефонска от БСП е втора с 29.48%.

В Община Белене печели ГЕРБ в коалиция с БЗНС, ВМРО, НФСБ и техния кандидат - досегашният кмет Милен Дулев, който получава 51.41% от гласовете. Втори остана Момчил Спасов от БСП с 33.92%.

Гулянци се печели от БСП и кандидата й - досегашният кмет Лъчезар Яков, който получава 53.23% от гласовете. Втори остава Виолин Иванов от НФСБ с 20.92%.

Община Искър печели местна коалиция "БСП за България" (ПП АБВ, ПП АТАКА) в лицето на Валентин Йорданов. Засега той има 53.14% от гласовете. Втори е Венцислав Мариновски от ПП ВМРО – Българско национално движение с 23.90%.

ГЕРБ е с победа в Община Кнежа със своя кандидат - досегашният кмет Илийчо Лачовски, за който са гласували 61.22%. На второ място е Николай Дамяновски от местна коалиция "Обединена Социаладемокрация" (ПП АБВ, ПП ВОЛЯ) с едва 13.16%.

Пордим се печели от ГЕРБ в коалиция с АБВ, ВМРО-БНД, БЗНС. Кандидатът им - досегашният кмет Детелин Василев получи 59.29% от гласовете. Втори остана Илиян Александров от БСП с 29.76%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама