Цветна градина в Ловешко, ГЕРБ и БСП на два балотажа

14:56, 28 окт 19 25 1788 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

При 100% обработени протоколи на първи тур на местните избори в област Ловеч бяха избрани  три кмета от ПП ГЕРБ за общините Априлци, Луковит и Угърчин, „БСП за България“ си запазва Троян, Инициативния комитет на Красимир Джонев с достойна и поредна победа за Летница,  Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“ Найден Найденов  печелят Ябланица, а ГЕРБ и БСП отиват на балотаж за Ловеч и Тетевен.

В община Априлци безапелационна победа за ГЕРБ и Тихомир Кукенски с  58.47%, следван и Димитър Кокошаров  издигнат от МЕСТНА КОАЛИЦИЯ НФСБ (СДС, БДС РАДИКАЛИ, ДБГ) с 22.52%.

В Летница поредна победа за Красимир Джонев издигнат от Инициативен комитет с 57.53%, следван от Валентин Иванов от ДПС с 31.15%.

Ловеч отива на балотаж с приблизително близки резултати най-висок е процентът на досегашния кмет от ГЕРБ Корнелия Маринова с 28.82%, следвана от Радина Банкова от „БСП за България“ с 26.30%, трети по резултати е кандидатът на ПП ВМРО-БНД Виктор Стойчев с 23.02%.

В Луковит победата за ПП ГЕРБ  и досегашният кмет Иван Грънчаров е факт, с 58.58%, следван от Бистра Лазарова с 18.86% от „БСП за България“.

В община Тетевен на балотаж отиват досегашният кмет и кандидат на ПП ГЕРБ Мадлена Бояджиева-Ничева с 42.15% и Милен Милев от ПП Движение „Напред България“.

Досегашният кмет на община Троян Донка Михайлова от „БСП за България“ печели гласовете на 55.54% от гласувалите, а Иван Миховски от ПП ГЕРБ е с подкрепата  на 34.28% от жителите на общината.

В община Угърчин ПП ГЕРБ имат избран кмет на първи тур  и това за пореден мандат е  Станимир Петков със 71.01% преднина пред Валентин Вълчев  от Земеделски Народен съюз, за когото са гласували 20.15%.

Ябланица е спечелена на първи тур от кандидата на Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“ Найден Найденов с 57.38%, следван от кандидатът на ПП ГЕРБ Симо Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама