Откриха обществена поръчка за околовръстния път на Пловдив

16:06, 28 окт 19 25 1970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстен път на град Пловдив, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет.

От Агенцията припомнят, че Околовръстният е от съществено значение за района и е важен за развитието на индустриалната зона и връзката й с Пловдив. Проектът предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път.

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка и за определяне на изпълнител при строителството на мост над река Марица при 6-ти км на път III-667 Плодовитово – Асеновград. Новият мост ще бъде с обща дължина 228,55 м и ще бъде изграден успоредно на старото съоръжение. Прогнозната стойност на проекта е 5 239 477 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 360 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 12 декември 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама