ГЕРБ доминира в Монтанско  

17:20, 28 окт 19 25 2593 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

При 100% обработени протоколи на първи тур на местните избори в област Монтана ПП ГЕРБ е с шест победи и ще се бори на три балотажа, една победа има за Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, а  за Медковец на балотаж отиват  „Движение 21“ и „БСП за България“.

Община Берковица отива на балотаж, а изборът на жителите на общината ще е между кандидатът на ПП ГЕРБ Димитранка Каменова с 49.90% и кандидата на Местна коалиция „Обединена Социалдемокрация“  с 26.49%.

Все още не са ясни окончателните резултати за община Бойчиновци, евентуално на балотаж ще се борят кандидатът на ПП БНД Светлин Сретениев с 41.02% и  кандидатът на ПП ГЕРБ Мария Димитрова с 25.50%.

Община Брусарци отново е спечелена от ПП ГЕРБ и кандидатът им Наташа Младенова с 65.98%.

Във Вълчедръм победата също е категорична и тя е за предходния кмет на общината и  представител на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ Иван Барзин с 64.35%.

Община Вършец ще гласува в неделя. Изборът ще е между кандидатите с най-високи данни, сред които са досегашният кмет Иван Лазаров от ПП ГЕРБ с 46.20% и кандидатът на „БСП за България“ Латинка Симова с 20.95%.

Община Георги Дамяново има кмет на първи тур и това е кандидатът на ПП ГЕРБ Нина Петкова с 53.82%, следвана от Филип Борисов от Местна коалиция „Българска нова демокрация“ (Нова алтернатива).

В община Лом на първи тур е избран кмет от ПП ГЕРБ и това е  Георги Георгиев с 59.85%.

В Медковец отиват на избори в неделя. Жителите на общината ще могат да дадат своя глас или за кандидата на „Движение 21“  с 46.01%  Евгени Антонов, или за Венцислав Куткудейски от „БСП за България“ с 41.51%.

В  Монтана за пореден път за кмет е избран Златко Живков от Местна коалиция „СДС (ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС)” със 71.75%.

В община Чипровци победата е отново за ПП ГЕРБ и Пламен Петков със 77.35%. Същото е и положението в община Якимово и ГЕРБ са водещата сила, а кмет на общината ще е Георги Георгиев.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама