Експерт: Има много въпросителни около обявената смърт на Ал Багдади

18:50, 28 окт 19 25 1943 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експертът по борба с тероризма проф. Боян Чуков изрази сериозни съмнения относно обявеното от президента на САЩ ликвидиране на лидера на "Ислямска държава" Ал Багдади.

Останките на Ал Багдади бяха прехвърлени във военна база в Ирак

В ефира на bTV той припомни, че това далеч не е първият случай, в който той се обявява за убит. Чуков цитира авторитетни американски, френски и руски източници, които поставят под съмениние новината.

От сайт на американските ветерани на специалните служби става ясно, че американските войски не само не са напуснали Сирия, но са се върнали за да охраняват извозването на суров пертол. Руски източници, които следят въздушния трафик в района пък не са засекли полети на американски хеликоптери, а се твърди, че те са участвали в унищожаването на лидера на "Ислямска държава".

Световни лидери: Ликвидирането на Багдади е важен момент в борбата с тероризма

Експертът заяви също, че Ал Багдади наскоро е посочил своя наследник - Абдула Кардаши, който е офицер от армията на бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин. Боян Чуков беше категоричен, че дори лидерът на "Ислямска държава" да е убит, тя далеч не е обезглавена.

Доналд Тръмп: Багдади умря "като куче"

По-рано днес стана ясно, че групата на ООН за наблюдение на Ислямска държава (ИД), „Ал Кайда“ и талибанското радикално движение не може да потвърди информацията за ликвидацията на лидера на ИД Абу Бакр ал Багдади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама