Доналд Тръмп с обръщение на Годишната конференция на полицейските началници в Чикаго

21:10, 28 окт 19 / Свят 25 2299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на Годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници в Чикаго, президентът на САЩ Доналд Тръмп направи обръщение към участниците, това става ясно от Facebook страницата на Евро-атлантическия център за сигурност.

Председателят на Управителния съвет на центъра Цветан Цветанов участва в Годишната конференция по покана на организацията, като в рамките на участието си проведе редица работни срещи с професионалисти от правоохранителния сектор от цял свят.

Началникът на полицията на Чикаго приветства добрата работа с българските власти

В своето изказване Тръмп изрази благодарност към правоохранителните органи, като подчерта усилията на администрацията си за намаляване на криминалните престъпления и овладяване на нелегалната имиграция.

Президентът също така подчерта важността на сътрудничеството между властите на федерално и местно ниво, като разкритикува решението на някои градове в САЩ да не съдействат в борбата с нелегалната миграция на федерално ниво.

Цветанов се срещна с ръководители на Международната асоциация на полицейските началници

В края на своето участие, той подписа решение, което основава нова изпълнителна Комисия по правоохрана и правораздаване, чието създаване е дългогодишен приоритет на IACP.

Комисията ще работи в подкрепа на праоохранителните служби, като ще проучва ключови теми за правоохраната, както и добри практики за набиране на нови кадри, тяхното обучение и устойчива подкрепа за полицейските служители в работата им.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама