Евакуираха и Арнолд Шварценегер при новия пожар в Калифорния

06:40, 29 окт 19 / Свят 25 2203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов голям пожар избухна в Калифорния и отново наложи евакуация. Огънят е в северозападните квартали на Лос Анджелис, в близост до популярния център Гети в квартал Брентууд, предаде БГНЕС.

Досега са унищожени 8 имота, а пожарът гори в непосредствена близост до натоварената магистрала 405, която е основна пътна артерия, пресичаща Лос Анджелис от север на юг.

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при горските пожари в Калифорния

Кметът Ерик Гарсети обяви, че е подписал заповед за обявяването на извънредно положение и добави, че 1000 пожарникари ще се борят с огъня. Около 10 000 частни домове и търговски обекти са в района, за който е обявена задължителна евакуация.

Холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е сред собствениците, на които е заповядано да се евакуират.

"Евакуираха ни в 3:30 сутринта. Ако сте в застрашената зона, не се мотайте. Махайте се. В момента съм благодарен на най-добрите пожарникари в света, истинските екшън герои, които тичат към опасността, за да предпазят своите съграждани калифорнийци", написа Арнолд Шварценегер в Тwitter.

Извънредно положение в Калифорния заради горски пожари

В зоната, заплашена от огъня, има още кампус на университет и голям старчески дом, като обитателите им са били преместени на сигурно място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама