Без кадри от смъртта на Ал Багдади, Тръмп показа кучето, което го е преследвало

07:00, 29 окт 19 / Свят 25 1966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма планове за разпространение на видеозапис от смъртта на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади. Това съобщиха представители на американското министерство на отбраната, предаде БТА.

По-рано президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че може да разсекрети и да пусне част от видеозаписа на военната операция в Сирия, при която загина ал Багдади. Предполага се, че видеото включва въздушни кадри и евентуално кадри от камери, монтирани на войниците, които щурмуват укритието му.

Експерт: Има много въпросителни около обявената смърт на Ал Багдади

Същевременно в Twitter Доналд Тръмп публикува снимка на кучето, придружавало американските войници в нападението. Президентът на САЩ нарече кучето, ранено по време на акцията, "герой".

Тръмп написа, че кучето, чието име оставало секретно, е свършило "страхотна работа", предаде БГНЕС. Според информацията от Сирия, кучето не е било ранено сериозно по време на акцията, а от Пентагона казаха, че още е на служба на фронта.

Останките на Ал Багдади бяха прехвърлени във военна база в Ирак

По време на пресконференцията, на която обяви елиминирането на Ал Багдади, Тръмп обясни, че кучето е преследвало терориста в тунел, където той се самовзривил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама