И в Перник балотаж - между Вяра Церовска и Станислав Владимиров

08:49, 29 окт 19 25 2566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С 516 гласа разлика, което е 1,37 процента, двамата претенденти за кметския стол в Перник - Вяра Церовска от ГЕРБ и Станислав Владимиров /БСП за България/ отиват на балотаж в неделя, съобщи ОИК.

Според окончателните резултати от първия тур за Вяра Церовска са гласували 15 501 души, или 40,98 процента от упражнилите правото си на вот. Станислав Владимиров е получил доверието на 14 985 гласоподаватели, което е 39,61 процента от избирателите. Не са подкрепили никого 6,92 на сто от гласоподавателите.

Балотаж ще има и в най-голямото пернишко кметство "Изток", отново между избраниците на ГЕРБ и "БСП за България". Повторно ще избират кмет и в още четири населени места и едно кметство в Перник.

Пернишка област е шарена след първи тур на местните избори

Шарен ще бъде Общинският съвет в Перник. Най-голяма е подкрепата за претендентите на партия ГЕРБ, получили 7 786 гласа, или 23,12 на сто от вота на избирателите, предаде БТА.

Веднага след тях се нарежда "БСП за България" със 7 196 гласа, което е 21,37 процента от отишлите до урните жители на общината. Трета политическа сила в пернишкия минипарламент е местната коалиция ВМРО-БНД със 17,39 на сто от гласовете. Още една местна коалиция БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР - БДЦ /ЗС "Александър Стамболийски", РДП,БСДП/, получила 13,50 на сто от вота на избирателите, ще бъде представена в Общинския съвет в Перник.

Кандидатите за съветници от БДС "Радикали" са подкрепени от 3,97 на сто от гласоподавателите, на "Демократична България - обединение" са заслужили доверието на 3,22 процента от избирателите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама