Манолова търси подкрепа от всички партии за победа над ГЕРБ

15:40, 29 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1585 Topnovini
1

Мая Манолова търси подкрепа от всички партии за предстоящия балотаж в неделя. Това обяви самата тя по време на брифинг в предизборната й шатра. „Готова съм да водя разговори с щабовете на Борислав Игнатов от „Демократична България“ и „Спаси София“ за това как да се обедини подкрепа за промяната в София. Как да обединим нашите усилия за порочния модел, който ни управлява“, посочи тя и уточни, че до момента такива разговори не е водила. 

Готова съм и протягам ръка за разговори към всички политически сили без ГЕРБ - как да се случи промяната в неделя“, заяви Манолова. 

Кандидатът за кмет предизвика своя опонент в лицето на Йорданка Фандъкова на лидерски дебат. „Да събере смелост, без да се крие зад своя екип, зад своите съветници или различни поддръжници. Оставям я тя да избере неутрален терен. Готова съм да дебатирам на всякакъв терен“, поясни тя и добави, че вече има покани за дебата в националните телевизии. Манолова призова всички столичани в неделя отново да гласуват за промяната.

Манолова заяви подкрепата си към кандидатите за районни кметове. „Аз вярвам в овластяването на районните кметове. Това е един от начините да се преборим със задкулисната власт, която разпределя порциите в Столична община. Тя определя какво да се строи и какво да се ремонтира. Това е финансовият диспечер на задкулисието“, посочи тя и обяви, че нейната борба е чрез електронни обществени поръчки и търгове, които да гарантират прозрачност в разходването на публичните пари.

Ще разформировам комисията на Орлин Алексиев, която определя заданията на обществените поръчки. Това е порочен модел, който се мултиплицира в провеждането на строителство и ремонти и във всички обществени поръчки в Столична община“, каза Манолова.

Тя ще подкрепи районните кметове с децентрализация на инвестиционната програма на Столична община. По думите й самата програма се изпълнява на 70%, което означава недовършени детски градини, улици и паркове. „Гарантирам, че децентрализирани средства за директно управление на инвестиционните разходи на районите ще бъдат осигурени още в бюджета на 2020 г.“, каза тя и добави, че това ще става успоредно с извършването на ревизия на Столична община и големите общински дружества. Като кмет Манолова ще осигури децентрализацията на бюджета чрез законодателни промени.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани