Иван Таков: Софиянци имат избор, могат на 3 ноември да поискат промяната

10:56, 30 окт 19 25 1861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софиянци имат избор, могат на 3 ноември да поискат промяната, да поискат алтернативата. А тя е реална, защото има 22 балотажа, включително и за кмет на София. Това каза общинският съветник от БСП Иван Таков в Сутрешния блок на БНТ.

Той посочи, че на 27 октомври се видя, че София и софиянци имат алтернатива - дали това е Мая Манолова, дали е БСП, дали е Демократична България, Борис Бонев и те посегнаха към нея.

„Най-голямата партия, за съжаление, отново е партията на негласуващите и тя няма представителство в СОС, категоричен бе Таков – Активността от около 43-44% е по-ниска и от предишните избори. Което е предпоставка за задълбочен анализ, защото това вече се повтаря от избори на избори“.

Общинският съветник от БСП изтъкна, че ГЕРБ са царе в изборния процес и отчасти в неговата манипулация.

Иван Таков, БСП-София, район „Възраждане“: Нито ще вдигаме данъци, нито такси

В отговор на въпрос „Как щяла да управлява Мая Манолова общината без собствена листа?“, той припомни, че и Борисов, като кмет, две години нямаше нито един общински съветник.

„Мая Манолова е нашият кандидат, ние я подкрепяме и то категорично. Защото тя е необходимата промяна. Ще я подкрепяме за всички решения, които са залегнали в нашата програма през 4-годишния мандат“, заяви Иван Таков и допълни: „Тя има подписано споразумение с нас, както и с други партии за коренна промяна на управлението на столицата, което трябва да следва и да спазва. Много голяма част от тези приоритети са залегнали и в програмата на ДБ. Има много допирни точки“.

Относно прозрачността на работата на Столична община, Таков каза, че от години съветниците но БСП призовават за две неща - гражданите да могат да присъстват на заседанията на СОС и питанията към кмета, които са механизма на опозицията за контрол върху него, да бъдат в началото на сесията на общинския съвет.

„В страницата на СОС фигурират отговорите на нашите питания, но не и самите питания. Много пъти сме призовавали, гражданите да имат право да видят какво са питали техните общински съветници, защото те са дошли от тях -  гражданите на София. Много често отговорът е крайно незадоволителен, но това остава скрито от гражданите“, обясни общинският съветник от левицата.

Той каза, че представителите на БСП са в общинския съвет, за да са в помощ на гражданите и градът да се развива по най-добрия начин. „Разбира се, когато решенията не са добри за града, а напротив, пречат на развитието на града, ние сме били опозиция в най-добрия смисъл на думата“, заяви Иван Таков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама