Александър Сиди: Манипулацията в Пловдив по-скоро е в лагера на ГЕРБ

16:00, 30 окт 19 25 2379 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Изборна интрига в Пловдив определено не липсваше. През целия ден резултатите от екзит пол сочеха, че кандидатът за кмет от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева ще бъде на балотаж с издигнатия от ГЕРБ досегашен областен управител Здравко Димитров. Паралелното преброяване обаче обърна ситуацията- в състезанието за кметския пост влезе кандидатът на НФСБ и ВМРО и бивш кмет на града Славчо Атанасов.

За обрата на първия тур на кметските избори в Пловдив разговаряме с депутата от ВМРО Александър Сиди.

Има ли манипулация и кой „дърпа конците“???

Манипулацията в Пловдив на изборите беше грандиозна“, заяви Сиди. „Открадна ни 1 или 2 мандата в общинския съвет и възможността да стигнем поне на 2 балотажа с районните кметове“, допълни той. Според него манипулацията в изборния ден няма как да бъде извършена от Дани Каназирева, която има интерес, но не разполага с капацитет и ресурс. „С по-голям интерес е ГЕРБ“, коментира Александър Сиди. „За ГЕРБ по-удобна за балотаж е Дани Каназирева, а не Славчо Атанасов“, подчерта той.

„От ГЕРБ имат интерес от тази манипулация, дали са я направили- няма как да кажа“, посочи Сиди и допълни: „По-скоро бихме могли да я търсим в лагера на нашите опоненти на балотажа, отколкото в лагера на някой от опонентите ни на първи тур“.

Пловдивчани-излъгани и ощетени?

По думите на Александър Сиди манипулираният екзит пол е демотивирал много граждани да излязат да гласуват. „Всички пловдивчани бяха ощетени, без значение от тяхната политическа принадлежност“, коментира той и уточни, че и хората на Дани Каназирева са били излъгани и „жертва на манипулацията“. Според Сиди много пловдивчани са ядосани и са се почувствали „лично обрани в своя вот“ и за това ще накажат виновниците на втори тур.

Старата песен на нов глас?

„Преди 4 години на балотажа кандидатът на ГЕРБ водеше по екзит пол с 12% през целия ден. Когато излязоха първите паралелни преброявания се оказа, че това е било манипулация, а разликата е под 1%. Двамата финишираха на 0.7% един от друг, на 1400 гласа“, припомни Александър Сиди. „Останаха много съмнения за манипулиран и купен вот“, заяви той.

На миналите кметски избори Славчо Атанасов остана втори, победител беше Иван Тотев.

„Победата възможна“?

„Победата ни е възможна и сигурна. Същата разлика имаше и преди 4 години. Тогава успяхме да я стопим. Уверен съм, че сега ще бъде същото. Нямаме съмнения за изхода на балотажа“, категоричен бе Александър Сиди. „Очакваме подкрепа от всички пловдивчани- и от леви, и от десни“, каза още той.

Кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров спечели 36.14% подкрепа на първия тур, а Славчо Атанасов от местната коалиция НФСБ/ВМРО 16.15%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама