За втори път избраха Красен Кралев за член на Управителния съвет на WADA (ОБНОВЕНА)

20:50, 30 окт 19 / Политика 25 3093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 19:13 часа, Обновена в 20:50 часа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше избран за втори път за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA).

Кралев ще заема позицията на ''експерт-министър'' в Борда, представител на държавите-членки на ЕС.

Кандидатурата на Красен Кралев беше предпочетена пред тази на г-жа Мария Хосе Риенда Контрерас, държавен секретар на спорта на Испания, като българският министър надделя с 16 на 11 гласа. Изборът се състоя на заседание на работна група ''Спорт'' към Съвета на ЕС.

Красен Кралев ще бори допинга в световен мащаб

Позицията, която вече ще заема Кралев, беше овакантена от министъра на спорта на Белгия г-н Филип Муйтерс, който не е член на новото правителство на Фландрия.

Първи поздравления за избирането си Красен Кралев получи лично от г-н Витолд Банка, министъра на спорта и турзима на Полша, който е номиниран за президент на WADA.

По време на заседанието всички държави-членки отчетоха безспорните качества на българската кандидатура в лицето на министър Кралев. Българският спортен министър ще представлява ЕС в Управителния съвет на WADA в следващите три години.

Премиерът Бойко Борисов поздрави Кралев във Facebook за преизбирането му. 

''Поздравявам министър Красен Кралев за преизбирането му като член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция – с ефективната си работа той го заслужи! Допингът е вреден за здравето на спортистите и е радостно, че страната ни ще може ефективно да се бори с този проблем'', пише Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама