„Алфа Рисърч”: Малко над 10% преднина за Фандъкова пред Манолова на балотажа

19:35, 30 окт 19 25 3290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова запазва преднината си пред опонента си Мая Манолова в навечерието на балотажа на местните избори.

Това показват данни на представително проучване на „Алфа Рисърч” сред 800 гласоподаватели, съобщава bTV.

Окончателно: Разликата между Фандъкова и Манолова е 8,58%

Към момента 38,4% от анкетираните заявяват, че със сигурност ще гласуват, а 17% се колебаят. Сред сигурните гласоподаватели 83,3% са избрали своя фаворит.

55,3 на сто от решилите, че ще гласуват ще изберат Йорданка Фандъкова, а 44,7 на сто - Мая Манолова. За сравнение, при 100% обработени протоколи от първия тур, разликата между двете беше 8,58%, докато сега е 10,6%.

На балотажа най-силна се очертава да е „партията” на негласуващите – 44,6% от абсолютно всички анкетирани въобще не мислят да отидат до урните.

Стойчо Стойчев пред ТОПНОВИНИ: ‘‘Чудото‘‘ Манолова не се състоя, както се опитваха да ни внушат

Настоящото изследване е проведено в периода 28 – 30 октомври 2019 г. от Алфа Рисърч. Изследването е проведено сред 800 пълнолетни жители на гр. София с право да гласуват в местните избори.

Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама