"Алфа Рисърч": Десните в София се насочват повече към Фандъкова на балотажа

10:15, 31 окт 19 25 1552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десните избиратели в София, определяни като ключови за крайния изход на балотажа, се насочват повече към Йорданка Фандъкова, отколкото към Мая Манолова. Това показа проучване на социологическата агенция "Алфа Рисърч" сред 800 гласоподаватели по поръчка на bTV.

Една трета от избирателите на "Демократична България" казват, че няма да отидат до урните, а останалите се разпределят в съотношение 2 към 1 в полза на Йорданка Фандъкова. При гласувалите за Борис Бонев, около 40% твърдят, че няма да гласуват на втория тур, а останалите също се разпределят в полза на Фандъкова, но с 1.5 към 1.

17% все още не са решили за кого ще гласуват на балотажа в София. Данните сочат, че ще има леко намаляване на избирателната активност - докато на първи тур отчетената активност е 42,7%, то за втори едва 38% от хората възнамеряват да отидат до урните.

Боряна Димитрова от социологическата агенция обясни, че по-ниската избирателна активност идва от избирателите на политическите сили без представени претенденти на втория тур.

Според проучването 55,3% от решилите за кого да гласуват, ще подкрепят Йорданка Фандъкова, а 44,7% - Мая Манолова. Йорданка Фандъкова ще бъде подкрепена от хората с висше и средно образование, на което се дължи затвърждаването на разликата между двамата кандидати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама