Арестуваха трима служители на БДЖ в Бургас с близо тон крадено дизелово гориво

12:33, 31 окт 19 25 1746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо тон дизелово гориво, разпределено в пластмасови туби с различна вместимост са заловени от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР-Бургас със съдействието на Специализираните полицейски сили.

Горивото е било превозвано с три леки автомобила, управлявани от трима мъже. То било системно източвано от цистерни, превозвани с различни влакови композиции. Задържани за срок от 24 часа в полицейския арест.

При претърсване в жилищата на задържаните, са намерени и иззети множество туби с различна вместимост, съдържащи още близо тон и половина дизелово гориво. Констатирано е, че горивото е продавано на занижени цени на черния пазар.

Тримата мъже, в качеството си на длъжностни лица по време на работните си смени, имали достъп до композираните на гара „Дружба” и гара „Нова” влакови композиции, превозващи дизелово гориво. Така, чрез източване директно от цистерните, мъжете системно извършвали кражби, превозвайки откраднатите количества с леките си автомобили след края на работната смяна. Те са задържани непосредствено след извършване на поредната кражба в района на пътен възел край Бургас.

Откритите количества дизелово гориво са иззети. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата мъже продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас и ОДМВР-Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама