В петък валежите спират

06:50, 01 ное 19 25 1083 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък валежите ще спират, а облачността ще са разкъсва. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 , а
максималните - между 7 и 12 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На места ще превалява дъжд, като постепенно през деня от север валежите ще отслабват и спират. Над северното крайбрежие през втората половина от деня ще има и разкъсвания на облачността. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е около 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще се задържи предимно облачно и мъгливо. До обяд все още на много места ще има слаби превалявания от дъжд, над 1300 метра - от сняг. В ниските части ще духа умерен югоизточен, а по билата - силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В събота вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще започне затопляне. Ще преобладава облачно време, без валежи, а към края на деня облачността ще се разкъсва и ще намалява. В неделя повишението на температурите ще продължи. Ще духа умерен, в Източна България и на места северно от планините и силен вятър от юг-югозапад; там дневните температурите ще достигнат до 25-27 градуса, в останалите райони ще са до около 20. Облачността ще е разкъсана, на места и до слънчево.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама