Прокуратурата: Екипът на Мая Манолова не е дал конкретни данни за купуване на гласове

14:59, 31 окт 19 25 1859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, са се обърнали към главния прокурор Сотир Цацаров с искане за прокурори и разследващи полицаи във всички т.нар ромски секции в София по време на балотажа в неделя.

От офиса на обвинител номер едно посочиха в писмо до медиите, че екипът на опозиционния кандидаткмет не е дал никакви конкретни данни за търговия с гласове.

 

Манолова: Постове не раздавам, подкрепа не купувам

В самия сигнал от председателя на ИК Никола Вапцаров и адв. Минчо Спасов се говори за „безпрецедентно купуване на гласове” в секции с преобладаващо ромско население във "Филиповци", "Красна поляна", "Люлин", "Слатина" и „другите покрайнини на град София”.

От комитета призовават: „Настоятелно МОЛЯ да организирате извънредно дежурство на всички прокурори и разследващи полицаи, които не са в разрешен отпуск, лично да присъства със служебни и лични автомобили в ромските квартали на София, за да констатират купуването на гласове, което се готви повсеместно”.

В отговор Цацаров посочва какъв е стандартният ред, по който се организира защитата на политическите права на гражданите в изборния ден – градският прокурор и  директорът на СДВР работят заедно, през деня дежурни прокурори могат да реагират на конкретни сигнали, в това число – и подадени онлайн.

„В подадения от вас сигнал липсват каквито и да е конкретни твърдения за извършени престъпления против политическите права на гражданите, освен общото заключение за „безпрецедентно купуване на гласове” в избирателни секции, за които сте приложили резултатите от първия тур на изборите”, отбелязва Цацаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама