Прокуратурата за трагедията в Кардам: Не се касае за склоняване към самоубийство

17:16, 31 окт 19 25 3626 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„В никакъв случай не се касае за склоняване към самоубийство на пострадалите деца”. Това каза районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева по казуса със смъртта на 9-годишното дете от Кардам, предаде Нова телевизия.

В сряда от държавното обвинение съобщиха, че работят по такава версия и ако тя се докаже, майката на детето може да стане обвиняема. Причината – сипала на сина си вечерята, от която се предполага, че момченцето може да се е отровило.

„Не са установени нито такива вещества, нито опаковки, които да насочат разследването в някаква посока. А съдебно-медицинската експертиза за аутопсия на труп не показа никаква видима причина за смъртта”, поясни прокурор Чанева.

Животът на сестрите на починалото момче, които бяха хоспитализирани също със симптоми за отравяне, е вън от опасност. Момичетата са на възраст 7 и 11 години.

Социалните тепърва ще решават дали да изведат всички пет деца от почерненото семейство.

Версията за хранително натравяне за трагедията в Кардам не е възможна заради епидемиологичното засягане. Това каза детският анестезиолог-реаниматор д-р Благомир Здравков в предаването „Лице в лице”. Той добави, че има твърде много липсващи детайли около смъртта на 9-годишното момче и влошеното здравословно състояние на сестрите му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама