ПП ГЕРБ работи за интереса на българските граждани и общини

18:11, 01 ное 19 25 2809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обявихме, че както винаги ще водим ясна, точна и позитивна кампания. Няма да влизаме в компроматни битки. За нас това не е битка - това е показване на реално свършените резултати от нашите кандидати за кметове на общини и общински съветници, с точна визия за това какво можем да предложим на българските граждани за развитието на общините. Това каза по време на брифинг областният координатор на ПП ГЕРБ-София Цветомир Паунов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

„Само преди няколко дни ние обявихме, че за пореден път за съжаление се готви нещо гнусно, некоректно и абсолютно несъвместимо с воденето на предизборна кампания. Историята показва, че това не се случва за пръв път, това нещо е стил и има продължение в тази кампания, но ние не сме част от тази компроматна война“, уточни той.

По думите му ПП ГЕРБ в тази кампания участва позитивно със своите послания, политики, програма, лице и със своите кандидати. „За пореден път доказахме, че работим за интереса на българските граждани и българските общини“, заяви Паунов.

Цяла седмица от БСП повтарят, че ние сме загубили, а те са победили. Няма да ви повтарям цифрите, които всички знаете кой на кое място е в различните общини и кой колко общински съветника има. Навсякъде с малки изключения ГЕРБ е първа политическа сила и в общинските съвети, и в битката за кметове“, каза народният представител от ПГ ГЕРБ Тома Биков.

По думите му от БСП не правят разлика между победа и загуба. „Има национални тенденции и те са времеви и може да се прави сравнение и с парламентарните, и с европейските, като и на тези местни избори, на които резултатите са сходни. Общото между тези три избора е, че БСП е на второ място, а ГЕРБ е на първо място“, даде за пример Биков.

„Ние правим много сериозен анализ на нашето представяне – анализираме допуснатите грешки и си вадим поука от това. Надяваме се същото да правят и БСП. Това ще бъде полезно за политическата система“, според него.

Хвърлянето на обвинения, създаването на митове и дискредитирането на изборния процес ще бъде загуба за всички нас – и за партиите, и за хората и за медиите“, изтъкна Тома Биков.

Той посочи, че следят кампанията на Мая Манолова и съобщенията, които изпращат от изборния и щаб и изтъкна, че единственото място, на което е била тя и не е било оповестено е Волуяк. „Това прессъобщение беше изпратено днес и затова и ние се усъмнихме“.

Биков изрази надежда за честни избори и хората да докажат, кой иска да ги управлява и да се продължи живота и след изборния ден.

"Този финален анонс, с който завършваме кампанията не искаме да поставяме на изпитание нервите на гражданите, защото част от посланията по време на кампанията си бяха такива. После коментираме защо избирателната активност е ниска. В неделя вечерта ще се правят анализите“, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

Той добави, че качествата на техните кандидати и програмите, които са разработени, в тях не са използвани неполитически аргументи и изтъкна, че не им е било приоритет да маскарят други, а са се опитвали да бъдат по-добри. „Лошото е, че голяма част от опонентите ни не използваха политически инструменти“.

Дончев припомни, че е започнато със слухове, мълви и митове, че някой ще вземе на хората децата и е завършено със сензации от друг характер, което е проблем.

„На  нас приоритет трябва да ни бъде да съхраним възможността да се правят политики и да се водят политически разговори. Няма друг инструмент, с когото обществото да управлява себе си. Трябва да съхраним вярата и доверието в изборния процес и изборните администрации“, каза още Томислав Дончев.

Той припомни, че СИК не са на правителството и във всяка има представители на различни партии.

„Не забравяйте, че след неделята идва понеделник и хората трябва да живеят заедно. След изборите идва далеч по-съществената част-отражението. Местната власт трябва да работи“, каза още Дончев.

„Искрено се надявам това високо ниво на политическите емоции, което има към момента да спадне и да се върнем в нормалността“, заключи вицепремиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама